جزئیات مقاله

ARTICLE DETAILS

همه چیز در مورد ورزش دو میدانی

همه چیز در مورد ورزش دو میدانی

مقدمه

دو میدانی یکی از رشته های مهیج و پر طرفدار ورزشی می باشد که بیشتر می توان آن را ترکیبی از رشته های مختلف از جمله: دو،پرش، پرتاب و... معرفی کرد. هر چند که این ورزش پر طرفدار است اما هزینه های این ورزش بسیار پایین است و با کمترین تجهیزات امکان فعالیت آن وجود دارد. این رشته هم فعالیت های گروهی را دنبال می کند و هم ورزش های انفرادی که البته باید گفت ورزش های انفرادی آن بیشتر می باشد.

در این مطلب سعی شده است تا همه آنچه که در مورد ورزش دو میدانی وجود دارد را برایتان شرح دهیم پس اگر شما هم به این حوزه علاقه‌مند هستید یا در مورد انواع ورزش ها تحقیق می کنید، توصیه می کنم این مطلب که کامل ترین مطلب در مورد ورزش دو میدانی است را تا انتها دنبال کنید. همچنین اگر شما نیز میخواهید این ورزش را شروع کنید و نمی دانید چگونه باز هم توصیه می کنم که این مطلب مناسب شما است.

 

تاریخچه ورزش دو میدانی

تاریخچه ورزش دو میدانی

دو میدانی دارای سابقه ای دیرینه و باستانی دارد. سابقه این ورزش به 770 سال قبل از میلاد بر می گردد جایی که یونانیان از این ورزش استفاده می کردند. این ورزش را می توان پایه ای برای المپیک مدرن نیز معرفی کرد و از اولین مسابقات ورزشی المپیک به شمار می رود. این ورزش  در سطح بین المللی دارای فدراسیون بوده که با کلمات اختصار (IAAF) شناخته می شود و مسابقات بین المللی دو میدانی تحت نظارت این فدراسیون انجام می شود. از بزرگ ترین مسابقات دو میدانی می توان به ترتیب به المپیک، قهرمانی جهان و قهرمانی دو میدانی داخل سالن اشاره کرد.

همان طور که گفته شد قدمت این ورزش بسیار طولانی است و دارای ریشه یونانی دارد که از آن با نام اتلوس در یونان یاد می کرده اند. این واژه به معنی مبارزه و تلاش است. این مسابقات در سه بخش؛ پرش، پرتاب و دو برگذار می شده است. که این اتفاق با توجه به سنگ نگاره های مصر باستان مورد تایید قرار گرفته است.

رشته های دو میدانی

همان طور که از نام این ورزش پیداست از دو بخش مسابقات دو و میدانی تشکیل شده است.

  • مسابقات دو در سه بخش دو با مانع، دو نیمه استقامت و دوی استقامت برگذار می شود.
  • دو با مانع: این مسابقه در دو بخش بانوان و آقایان برگزار می شود، در بخش آقایان دو مسابقه 400 متر و 110 متر و در بخش بانوان، دو 100 متر برگذار می شود.
  • دو نیمه استقامت: در این بخش دو مسابقه 800 متر و 1500 متر برگذار می گردد.
  • دوی استقامت: این بخش از این ورزش، 5 نوع مسابقه دو استقامت در بخش آقایان و بانوان برگذار می گردد. در بخش بانوان، مسابقه دو 3000 متر با مانع و پیاده روی 10 کیلومتری برگذار می شود. همچنین در بخش آقایان دو 3000 متر با مانع، 5000 متر، 10000 متر، دوی ماراتن 42195 متری و پیاده روی 20 و 50 کیلومتری برگذار می شود.
  • مسابقات میدانی نیز در دو بخش پرتاب ها و پرش ها انجام می شود.
  • پرتاب ها: این مسابقات دارای 4 بخش پرتاب نیزه، پرتاب وزنه، پرتاب دیسک و پرتاب چکش برگذار می شود. این مسابقات داری تقسیم بندی آقایان و بانوان نیست.
  • پرش ها: این بخش از مسابقات میدانی نیز دارای 4 بخش می باشد، که شامل؛پرش طول، پرش سه گام، پرش ارتفاع و پرش با نیزه می شود.
  • سایر مسابقات دو میدانی نیز شامل موارد زیر می شود.
  • دو هفتگانه بانوان: این بخش شامل هفت مرحله است: 1- دو صد متر با مانع 2- پرتاب وزنه 3- پرش ارتفاع 4- پرش طول 5- دو 800 متر 6- دو 200 متر و پرتاب نیزه.
  • دو دهگانه آقایان: این بخش نیز شامل 10 مرحله است: 1- 100 متر 2- 400 متر 3-پرش طول 4- پرش ارتفاع 5- پرتاب وزنه 6- پرتاب نیزه 7- پرش با نیزه 8- 1500 متر 9- 110 متر با مانع 10-پرتاب دیسک

 فدراسیون جهانی دو و میدانی

همان گونه که در بالا نیز اشاره کردیم مسابقات دو میدانی تحت نظارت فدراسیون مسابقات دو میدانی با نام لاتین International Amateur Athletics Federation برگذار می شود. که به اختصار از این فدراسیون با نام (IAAF) یاد می شود. این نام در جولای 1912 برای این فدراسیون انتخاب گردید. و با توجه به حرفه ای شدن این مسابقات در دهه 50 شمسی و 70 میلادی نام آماتور از روی این فدراسیون حذف گردید. این فدراسیون در شهر موناکو واقع گردیده و تمامی 214 کشور جهان در این فدراسیون عضویت دارند.

مسابقه صحرانوردی

یکی از مسابقاتی که در دو میدانی برگذار می شود، صحرا نوردی می باشد. همان طور که از نام آن پیدا است این مسابقه در مناطق صحرایی و باز شهری صورت می گیرد. که شامل؛ تپه ها، علفزار ها، جنگل، کوه و ... می شود. تمامی مسیر صحرانوردی  توسط هیئت برگذار کننده مشخص شده و معمولا بعد از پایان فصل برگذاری مسابقات دو میدانی این مسابقه و در فصل زمستان معمولا برگذار می شود.

امروزه اثبات شده است که دویدن مزایای بسیار زیادی دارد که نه تنها باعث سلامتی جسمی می شود بلکه از نظر روحی و روانی افراد را در حال متعادل قرار می دهد. دویدن از کم هزینه ترین و ساده ترین ورزش ها است این در حالی است که تاثیر بسیار زیادی نیز بر روی بدن دارد. در ادامه در مورد فواید این ورزش نیز با هم صحبت خواهیم کرد.

مزایای دویدن

ورزش دودیدن در زمره فعالیت های هوازی قرار می گیرد که در جدول زیر به طور کامل مزایای این فعالیت را برایتان شرح داده ایم.

مزایا

توضیح

کنترل وزن بدن

دویدن کالری‌های بدن را سوزانده و باعث جبران انرژی می‌شود. هر ساعت دویدن حدود 50 کالری می سوزاند

ساختن ماهیچه و استخوان

دویدن باعث تراکم استخوان و قوی شدن ماهیچه‌ها می‌شود.

تاثیرات قلبی عروقی و خونی

دویدن باعث منظم شدن ضربان قلب، کاهش فشار خون و کاهش کلسترول خون نیز می‌شود.

کاهش استرس

 افزایش مثبت‌گرایی و احساس آرامش و خوش‌اخلاقی از مزیت های دیگر دویدن است.

بالابردن اعتماد به نفس

کاهش وزن، افزایش قدرت و حجم ماهیچه‌ها و سالم‌تر شدن بدن باعث می‌شود که به بالا بردن اعتماد به نفس نیز کمک می‌کند.

کند شدن روند پیری

این ورزش باعث محکم‌تر شدن ساختار عضلانی و استخوانی بدن می‌شود و نشانه‌های پیری را به تأخیر می‌اندازد.

افزایش اراده

دویدن به طور مداوم باعث افزایش اراده و غلبه بر تنبلی می‌شود.

بالا رفتن ایمنی بدن

دویدن باعث افزایش گلبول‌های سفید خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و پوکی استخوان می‌شود.

بالا رفتن هماهنگی بدن

دویدن باعث افزایش هماهنگی اعضای بدن می‌شود، اگر دویدن با موانع کوچک نیز صورت پذیرد این امکان بشدت افزایش می یابد.

قوانین کلی در خصوص انواع مسابقات دو میدانی

همان طور که در ابتدا گفته شد مسابقات دو میدانی از سه بخش دویدن، پرش و پرتاب تشکیل شده است.

در بخش دویدن قوانین کلی اعلام می شود که دوندگان باید با اعلام استارت از نقطه مبدا دویدن را شروع کرده و در انتهای مسیر از خط پایان عبور کنند. حرکات غیر مجازی مانند پریدن، یا حرکات غیر طبیعی ممنوع می باشد. همچنین دوندگان می بایست در مسیر مشخص شده و تعریف شده حرکت کنند و انحراف از مسیر به عنوان خطا در نظر گرفته می شود. آنچه که در این بخش مهم است که بدانید این است که مسابقات دو و میدانی هر کدام دارای قوانین و مقررات مختص به خود هستند که با توجه به گسترده بودن، صحبت کردن در مورد آن ها امکان پذیر نیست.

در بخش پرش یا اصطلاحا JUMPING نیز قوانین کلی وجود دارد. در پرش ارتفاع (HIGH GUMP) باید ورزشکار با توجه به ارتفاع انتخابی پرش خود را انجام دهید و پا های او به صورت جفتی از روی زمین بلند شود. در بخش پرش با نیزه (POLE VAULT) نیز از چوب بلند و منعطفی برای پرش در ارتفاع انتخابی باید استفاده کنند. همچنین در این مسابقه دونده به جز چوب پرش حق لمس هیچگونه تجهیزات مسابقه را ندارد.

نکات دیگر در مورد تجهیزات می باشد. تجهیزات هر کدام از مسابقات دو میدانی با هم متفاوت است. ولی در بخش دویدن کفش ها اهمیت بسیار زیادی دارند که باید از بهترین برند ها و کفش ها استفاده شود تا دونده بتواند بهترین عملکرد را داشته باشد. در سایر بخش ها هم کیفیت و استحکام تجهیزات بسیار مهم هستند.

داوری و امتیاز دهی: در این بخش داوران برای هر نوع مسابقه در رشته دو میدانی قوانینی را وضع می کنند که بر اساس آن قوانین امتیاز به مسابقه دهندگان داده می شود.

سخن پایانی

در این مطلب مجموعه سیف طب تلاش کرده است تا تمامی آنچه که لازم است در مورد ورزش دو میدانی بدانید را برایتان شرح دهد. اگر شما هم علاقه مند به ورزش دو میدانی هستید و می خواهید این ورزش را دنبال کنید و یا نمی دانید که این ورزش اصلا مناسب شما است یا خیر و یا اینکه می خواهید این ورزش را به صورت حرفه ای شروع کنید و نمی دانید که از کجا و چگونه شروع کنید مجموعه سیف طب در کنار شماست تا شما را به بهترین شکل راهنمایی کند. همچنین می توانید از متخصصین مجموعه سیف طب جهت گرفتن برنامه مطابق با شرایط جسمانی و بدنی خود و مطابق استاندارد های بین المللی به صورت آنلاین دریافت کرده و ورزش حرفه ای خود را استارت بزنید.

نظرات

شما هم می‌توانید در مورد این محصول نظر بدهید.

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید