بهترین مکمل ها برای ریکاوری
- |
- دسته بندی : دو و میدانی
- دسته بندی : کراسفیت
- دسته بندی : بدنسازی
ریکاوری چیست؟
ریکاوری عضلانی یک فرآیند مهم در دنیای ورزش است که بهبود و بازیابی بافت عضلانی پس از یک دوره فعالیت ورزشی را تشکیل میدهد. این فرآیند شامل یک سری فعالیتها و تکنیکها است که به منظور کاهش خستگی، بهبود آسیبهای عضلانی، و کاهش استرسهایی که در اثر فعالیت ورزشی ایجاد میشود، انجام میشود. هنگام تمرین سخت، عضلات ممکن است ضعیف شوند و تعداد تکرارهای انجام شده کاهش یابد. این اثر موقتاً باعث آسیب به فیبرهای عضلانی میشود. اما در فرآیند بازیابی بدن پس از ورزش، بافت عضلانی بهبود مییابد و عملکرد بهتری ارائه میدهد. این بازسازی عضلانی به شما اجازه میدهد که عضلات خود را تقویت کرده و به شکلی قویتر از قبل بهبود یابند. بنابراین، هدف اصلی از ریکاوری در ورزش، بازگرداندن بدن به حالت عادی، افزایش عملکرد ورزشی، جلوگیری از آسیبهای ورزشی و بهبود کلی سلامت بدن است.
فرآیندهای ریکاوری شامل عواملی مانند: استراحت، تغذیه مناسب، استفاده از تکنیکهای فیزیوتراپی مختلف، کشش و ماساژ عضلات، مصرف مکملهای ریکاوری، و تمرینات استراحتی می باشند. هدف اصلی از این فرآیند، بازیابی و بهبودی از اثرات منفی ورزش بر بدن را در کمترین زمان ممکن فراهم کند تا ورزشکاران بتوانند حداکثر بهره را از تمرینات ورزشی خود ببرند.
انواع ریکاوری
استراحت معمولاً به فعالیتهای آرام و غیر فعالی مثل: تماشای تلویزیون روی مبل یا گذراندن وقت بیهدف پس از ظهر اشاره دارد، اما این مفهوم تنها به آرامش بدنی مرتبط نیست و شامل دو نوع بازیابی: ریکاوری فوری و ریکاوری کوتاه مدت است.
- ریکاوری فوری به بازیابی فوری بعد از تمرین ورزشی اشاره دارد. که شامل: ارامش عضلات و بازیابی انرژی بعد از تمرینهای سنگین در طول فعالیت ورزشی است.
- ریکاوری کوتاه مدت به معنای استراحت و بازیابی بین جلسات ورزشی مختلف است. این نوع ریکاوری به اهمیت استراحت مناسب بین تمرینهای متوالی اشاره دارد.
بهترین مکمل ها برای ریکاوری
برای بهبود فرآیند بازیابی عضلانی پس از تمرینها، میتوان از مکملهای مختلفی استفاده کرد. این مکملها عبارتند از:
- مکملهای کاهنده اسید لاکتیک و آمونیاک: این مکملها به کاهش میزان اسید لاکتیک و آمونیاک در خون کمک میکنند و میتوانند در کاهش درد عضلانی پس از تمرینها موثر باشند.
- مکملهای ضد التهاب: این مکملها دارای ویژگیهای ضد التهابی هستند و میتوانند به کاهش درد و التهاب عضلانی کمک کنند.
- مکملهای افزایش جذب مواد مغذی: این نوع مکملها به عضلات کمک میکنند تا مواد مغذی را بهتر جذب کنند و این بازیابی سریعتری را امکانپذیر میسازد.
علاوه بر این، دستهای دیگر از داروها و مکملها وجود دارند که به جلوگیری از آسیب رساندن به عضلات حین تمرین کمک میکنند. اما باید به یاد داشت که تمرینها نیازمند ورودی فشار و آسیب به عضلات هستند تا به رشد عضله منجر شوند.
بهترین مکملهای بازیابی عضلانی عبارتند از:
- ال کارنتین و ال تارتارات (LCLT): این مکملها با پاک کردن محصولات جانبی ناشی از تمرین و جلوگیری از تجزیه پروتئینها، به فرآیند بازیابی عضلانی کمک میکنند و همچنین ممکن است در کاهش درد عضلانی نقش داشته باشند.
- کراتین: کراتین از طریق مقابله با آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو به DNA سلولها کمک میکند. این مکمل همچنین میتواند در پیشگیری از تجمع درد و افزایش انعطافپذیری عضلات پس از تمرین موثر باشد.
- روغن ماهی(امگا3): مصرف روغن ماهی میتواند به کاهش التهاب و آسیب عضلانی پس از تمرین کمک کند و همچنین ممکن است در کاهش درد عضلانی تأثیرگذار باشد. این مکمل همچنین میتواند به بهبود دستگاه ایمنی بلافاصله پس از تمرین کمک نماید و از نورونهای حرکتی محافظت کند.
سخن آخر
ریکاوری بعد از ورزش نقش مهمی در حفظ سلامت و بهبود عملکرد بدن دارد. این فرآیند شامل: بازسازی بافتهای آسیبدیده، جبران انرژیهای مصرفی، ترمیم جراحات و کاهش التهابهای ناشی از ورزش است. برای خرید مکمل برای ریکاوری، توصیه میشود که از منابع معتبر مانند داروخانهها، فروشگاههای معتبر و وبسایتهای مورد اعتماد خود این نوع مکملها تهیه کنید. در نهایت، میتوانید این مکملها را از مجموعه سیف طب تهیه کنید. متخصصان این مجموعه شما را در خرید و مصرف انواع مکمل ها راهنمای می کنند.